Telefon: 0705-64 40 69
Email: johan@rotorpsbygg.se

Fönsterbyte

Att välja fönster kan vara svårt, marknaden erbjuder en uppsjö av underhållsfria fönster i olika prisklasser, och det är en mängd val man ska ta ställning till. Fönsters hållbarhet kan variera mycket, det har vi märkt när vi emellanåt fått byta ut fönster som endast är 5 år gamla. På Rotorps bygg & fönsterteknik har du friheten att välja mellan ett flertal olika fönstertillverkare men samtliga är väl utvalda för att klara de hårda krav vi ställer på ett fönster i fråga om hållbarhet. Vi monterar inga fönster vi inte kan ge en långvarig garanti på. Av de hundratals fönster vi har monterat genom åren har vi aldrig fått några klagomål. Det är lätt att mäta fel. Låt därför en professionell hantverkare göra jobbet från start, då försvinner risken att du får fel storlek på dina fönster och därmed ökade omkostnader. Jag mäter dina fönster gratis och skickar sedan hem en offert med ett kostnadsförslag.

När du ska välja fönster finns det en del att tänka på.

? Karmdjup. Karmdjup under 100 mm medför ofta stora sår i väggen. Rätt karmdjup bibehåller husets grundstruktur och du slipper extrakostnader för bredare lister.

? Färg. Alla leverantörer kan inte erbjuda samma utbud när det gäller färg. Man vill kanske inte heller ha samma färg på insidan som utsidan av fönstret.

? Ventilation. Fönster kan vara en viktig källa för en fungerande ventilation.

? Aluminiumbeklätt eller aluminiumfönster. För så underhållsfria och långvarig livslängd som möjligt är det viktigt att se hur stor del av fönstret som består av aluminium.

? Krävs bygglov? Vid byte av fönster är det inte alltid tillåtet att ändra färg eller utseende på husets fönster.

? Öppningsbara? Du ska även bestämma vilka fönster som ska vara fasta, om de öppnings-bara ska vara sidohängda eller H-hängda (omsvängbart). Fönsterbyte kan ske året runt oberoende av väder.

Rotavdrag

Sedan den 8 december 2008 har regeringen beslutat att permanent återinföra det så kallade rotavdraget. ROT är en förkortning för Reparation, Ombyggnad och Tillbyggnad och ger småhusägare en chans att få tillbaka 30% av arbetskostnaderna för Reparationer och ombyggnader av olika slag (dock max 50 000 per år och person). Avdraget gäller alltså endast arbetskostnaderna och inte kostnaderna för material.

För mer information gå in på Skatteverkets hemsida: http://www.skatteverket.se/Rotavdrag